0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Cukinia
1 szt - Pomidor duży
1 opakowanie 200 g - Serek wiejski
4 szt - Jajka
2 łyżki - Oliwa
5 łyżek - Ser mozzarella tarty
Natka pietruszki do ozdobienia dania
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Zapiekanka warzywna z serkiem wiejskim

Cechy dania:
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Cukinię pokroić w kostkę i delikatnie posolić.  Pomidora także pokroić w kostkę. Odcisnąć z nadmiaru wody.
  2. Do miski wbić jajka, dodać serek wiejski, warzywa, oliwę z oliwek i doprawić porządnie do smaku.
  3. Mieszankę przełożyć do naczynia żaroodpornego, całość posypać startym serem. Zapiekać 35  minut, aż zapiekanka nabierze ciemno złotego koloru. Po lekkim wystudzeniu zapiekankę udekorować świeżą pietruszką.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1698081980545
poprzednie
Schab po cygańsku
1698253623689 1
następne
Tosty francuskie z awokado i jajkiem
1698081980545
poprzednie
Schab po cygańsku
1698253623689 1
następne
Tosty francuskie z awokado i jajkiem

Dodaj komentarz