0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szkl - Mąka pszenna
0.5 szkl - Mąka ziemniaczana
1.5 łyżeczki - Proszek do pieczenia
2 łyżeczki - Cukier waniliowy
2 łyżki - Wiórki kokosowe
175 g - Masło prawie cała kostka lub olej 3/4 szkl
3 szt - Jajka
0.5 szkl - Cukier
0.5 szkl - Bakalie np orzechy laskowe, żurawina, migdały itp
0.5 tabliczki - Czekolada gorzka lub mleczna
2 garście - Drobinki orzechów rodzaj orzechów wedle uznania, do obsypania ciasta

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Babka z bakaliami

Cechy dania:
  • Słodkie
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Masło roztapiamy i studzimy (nie może być gorące).

2. Do miski wsypujemy suche składniki, mieszamy, wbijamy 3 jajka, dodajemy rozpuszczone masło lub olej, mieszamy. Na koniec dajemy bakalie i mieszamy do połączenia składników.

3. Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, góra – dół. Czas pieczenia 45 min, do suchego patyczka.

4. Po wystudzenia babkę wyciągamy z formy, polewamy rozpuszczoną wcześniej czekoladą i posypujemy orzechami.

SMACZNEGO

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
ee2dc639007b9b3225542722
poprzednie
Zupa krem z białych warzyw
035f999c8394f7f61f3021c2
następne
Puszyste racuchy na maślance
ee2dc639007b9b3225542722
poprzednie
Zupa krem z białych warzyw
035f999c8394f7f61f3021c2
następne
Puszyste racuchy na maślance

Dodaj komentarz