Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Dojrzałe awokado obrać, usunąć pestkę. Miąż rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz (do smaku wedle uznania) i dokładnie wymieszać.
2. 2 jajka z dodatkiem mleka i szczyptą soli roztrzepać w głębokim talerzu. Na 4 kromkach tosta rozsmarować pastę awokado, przykryć drugą kromką tosta, lekko docisnąć. Wymaczać z dwóch stron i z boków w roztrzepanym jajku i obsmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła, oleju kokosowego bądź oleju.
3. Smażyć na umiarkowanej mocy palnika z dwóch stron na złoty kolor, po około 2 minuty z każdej strony. W między czasie usmażyć 4 jajka sadzone (osolić je do smaku) tak aby żółtko było lekko płynne.
4. Tosty przełożyć na talerze, przykryć jajkiem i udekorować natką pietruszki.
SMACZNEGO 🙂