0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
8 kromek - Chleb tostowy
1 szt - Awokado duże -
1 ząbek - Czosnek nie za duży
6 szt - Jajka
5 łyżek - Mleko
Masło klarowne do smażenia tostów
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Natka pietruszki do udekorowania tostów

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tosty francuskie z awokado i jajkiem

Cechy dania:
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Dojrzałe awokado obrać, usunąć pestkę. Miąż rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz (do smaku wedle uznania) i dokładnie wymieszać.

2. 2 jajka z dodatkiem mleka i szczyptą soli roztrzepać w głębokim talerzu. Na 4 kromkach tosta rozsmarować pastę awokado, przykryć drugą kromką tosta, lekko docisnąć. Wymaczać z dwóch stron i z boków w roztrzepanym jajku i obsmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła, oleju kokosowego bądź oleju.

3. Smażyć na umiarkowanej mocy palnika z dwóch stron na złoty kolor, po około 2 minuty z każdej strony. W między czasie usmażyć 4 jajka sadzone (osolić je do smaku) tak aby żółtko było lekko płynne.

4. Tosty przełożyć na talerze, przykryć jajkiem i udekorować natką pietruszki.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1698084241531
poprzednie
Zapiekanka warzywna z serkiem wiejskim
1698255654671
następne
Babka „Wiewiórka”
1698084241531
poprzednie
Zapiekanka warzywna z serkiem wiejskim
1698255654671
następne
Babka „Wiewiórka”

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here