0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Cebula duża
1 kostka - Tofu duża 400 g bądź dwie małe
0.5 szkl - Groszek zielony mrożony (może być świeży)
0.5 szkl Marchewka kostka mrożona (może być świeża)
2 woreczki - Kasza bulgur po 100 g -
1 łyżeczka - Papryka ostra przyprawa
1 łyżeczka - Papryka słodka przyprawa
Sól do smaku
Pieprz do smaku
4/5 łyżek - Sos sojowy
Sezam do oprószenia dania

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tofu z sosem sojowym

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni do zarumienienia, solimy lekko do smaku.
  2. Tofu kroimy w kostkę, przyprawiamy słodką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dodajemy do cebuli i smażymy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
  3. Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przepłukujemy wodą. Marchewkę z groszkiem także gotujemy do miękkości w osolonej i wrzącej wodzie. Odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy z tofu i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy sos sojowy i dokładnie mieszamy.
  4. Danie nakładamy na talerz i posypujemy sezamem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1696427412498
poprzednie
Kluski na kefirze
1697906298881
następne
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym
1696427412498
poprzednie
Kluski na kefirze
1697906298881
następne
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym

Dodaj komentarz