0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
300 g - Filet z morszczuka
około 0.5 kg - Ziemniaki
100 g - Ser żółty
1 szt - Cebula
2 lub 4 łyżki - Masło klarowne
1.5 łyżki - Musztarda
pęczek - Natka pietruszki
4 łyżki - Mąka pszenna
1 szt - Jajka
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kotleciki rybno – ziemniaczane

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
Pora dnia:
  • 1 h
  • Porcji 3
  • Średni

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Ziemniaki obrać i ugotować. Przestudzić. Następnie posiekać.

2. Wcześniej rozmrożony filet rybny zmiksować, dodać do ziemniaków łącznie z musztardą i natką pietruszki.

3. Cebulę pokroić w kosteczkę i zrumienić na połowie masła. Dodać do masy.

4. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do masy. Dodać jajko, mąkę, przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić.

5. Uformować kotleciki i usmażyć na maśle bądź oliwie na złoty kolor.

PS. Propozycja podania: z kaszą bulgur z cukinią plus ogóreczki kiszone.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
030f1466224cfc980c5d306c
poprzednie
Kluseczki leniwe z twarogiem i sosem śmietanowo truskawkowym
original 72c5fd83e8c7ad1f3bec81ee68b98836
następne
Ciasteczka marchewkowo- orzechowe
030f1466224cfc980c5d306c
poprzednie
Kluseczki leniwe z twarogiem i sosem śmietanowo truskawkowym
original 72c5fd83e8c7ad1f3bec81ee68b98836
następne
Ciasteczka marchewkowo- orzechowe

Dodaj komentarz