0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
6 szt - Ziemniaki
1 szt - Jajka
2/3 łyżki - Mąka pszenna
0.5 kostki - Ser mozarella ser w kostce
Przyprawy/dodatki
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Bułka tarta do panieorwania
Olej rzepakowy do smażenia

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kotleciki ziemniaczane

Cechy dania:
  • Łagodne
  • Słone
  • Wege
Pora dnia:
  • 1 h
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

  • Przyprawy/dodatki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę bądź bardzo dokładnie posiekać, wystudzić.

2. Dodać jajko, starty ser, przyprawy, w razie potrzeby trochę mąki.

3. Uformować kuleczki, obtoczyc w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni nieprzywierającej dna.

Uwagi/Dobre rady:

Aby kotlety były bardziej zwarte zmamiast smażenia mozna ułożyć je na blaszce i włożyć do piekarnika (pół godziny, 170C).

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
original 70f25e67a217aed7d39841bdc6f15252
poprzednie
Pizza – najlepsze ciasto!
650fff45c68ec9f05fdf7b4e
następne
Puszyste pierniczki
original 70f25e67a217aed7d39841bdc6f15252
poprzednie
Pizza – najlepsze ciasto!
650fff45c68ec9f05fdf7b4e
następne
Puszyste pierniczki

Dodaj komentarz