0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Brokuł
8 szt - Jajka
1 puszka - Kukurydza konserwowa mała
30 dag - Szynka drobiowa chuda, z indyka
1 łyżka - Majonez
1 łyżka - Musztarda
2 łyżki - Jogurt naturalny
1 łyżka - Sok z cytryny
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka z brokułem i szynką

  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej, wrzącej  wodzie z dodatkiem łyżki soku z cytryny. Czas gotowania to około 7 minut. Następnie brokuł odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu brokuł kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  3. Szynkę także kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy.
  4. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy jogurt naturalny wymieszany z majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, delikatnie mieszamy.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1699037115451
poprzednie
Tosty śniadaniowe inaczej
1700408312763
następne
Racuchy z jabłkami i cynamonem
1699037115451
poprzednie
Tosty śniadaniowe inaczej
1700408312763
następne
Racuchy z jabłkami i cynamonem

Dodaj komentarz