0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
6 szt - Jajka
200 g - Ogórki konserwowe połowa porcji ze słoika litrowego
200 g - Pieczarki marynowane 1 słoiczek
pęczek - Szczypiorek
1 szt - Cebula czerwona
400 g - Jogurt naturalny gęsty
4 łyżki - Majonez
1 łyżka - Musztarda np sarepska
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Jajka po tatarsku

Cechy dania:
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Jajka ugotować na twardo, obrać  i pokroić na połówki lub ćwiartki.
  2. Cebulę, pieczarki oraz ogórki pokroić w drobną kostkę. Do warzyw dodać jogurt naturany, majonez, musztardę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
  3. Do miski wyłożyć przygotowany sos z warzywami, na wierzch ułożyć jajka. Danie udekorować drobno poszatkowanym szczypiorkiem oraz marchewką marynowaną (dostępna ze słoika po marynowanych pieczarkach).
  4. Sałatkę schłodzić w lodówce conajmniej 15 minut przed podaniem.

SMACZNEGO 🙂

Jajka po tatarsku

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
Kotlety siekane z indyka
poprzednie
Kotlety siekane z indyka
Rolada szpinakowa z łososiem
następne
Rolada szpinakowa z łososiem
Kotlety siekane z indyka
poprzednie
Kotlety siekane z indyka
Rolada szpinakowa z łososiem
następne
Rolada szpinakowa z łososiem

Dodaj komentarz