0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
70 dag - Pierś z indyka
1 szt - Cebula
1 ząbek - Czosnek duży
1 szt - Jajka
6 łyżek - Mąka pszenna
1 łyżka - Jogurt naturalny płaska
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Olej rzepakowy do smażenia kotletów

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kotlety siekane z indyka

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Pierś z indyka pokroić na niewielką kosteczkę.
  2. Cebulę pokroić i wraz z czosnkiem oraz jajkiem i solą rozdrobnić/zmiksować/zblendować na jednolitą masę.
  3. Do mięsa dodać wszystkie pozostałe składniki wraz z powstałą mieszanką, doprawić do smaku i wymieszać.
  4. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej i smażyć kotlety z obydwu stron na złoty kolor.
  5. Kotlety podawać z ulubionymi dodatkami, np: ryżem, ziemniaczkami, gotowaną marchewką i surówką.

SMACZNEGO 🙂

Kotlety siekane z indyka

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
Naleśniki na słono
poprzednie
Naleśniki na słono
Jajka po tatarsku 1
następne
Jajka po tatarsku
Naleśniki na słono
poprzednie
Naleśniki na słono
Jajka po tatarsku 1
następne
Jajka po tatarsku

Dodaj komentarz