Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1.Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedzamy i studzimy. Cukinię oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę drobno siekamy.
2.Mięso mielone łączymy z ryżem, marchewką, cukinią, cebulą i pietruszką. Dodajemy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrabiamy i formułujemy niewielkie kotlety, lekko je spłaszczamy i delikatnie obtaczamy w mące.
3.Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na niewielkim ogniu z obu stron do zarumienienia. Po usmażeniu kotleciki przekładamy na ręcznik papierowy.
PS. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO 🙂