Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Do miski wsypać mąkę, wbić jajka i wlać mleko oraz wodę. Dodać szczyptę soli oraz olej i wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Usmażyć naleśniki.
2. FARSZ 1 : Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić i dodać do jajek. Szczypiorek wraz z cebulką dymką oraz por drobno pokroić. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i jogurt naturalny i ponownie wymieszać.
3. FARSZ 2: Rukolę umyć, osuszyć i poszatkować. Twaróg rozgnieść dokładnie widelcem. Rukolę wymieszać z twarogiem, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać.
4.Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu i rozsmarować po całości placka. Zwinąć w rulon.
5. Naleśniki zapiec na elektrycznym opiekaczu bądź na patelni (opcjonalnie).
SMACZNEGO 🙂
Naleśniki na słono