0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
150 g - Ciastka kakaowe np Bonitki
35 g - Masło śmietankowe około 3 łyżki
200 g - Śmietana 30 lub 36 (1 kubeczek)
250 g - Serek mascarpone
400 g - Serek grecki gęsty
1 paczka - Maliny mrożone
1 szt - Galaretka agrestowa
1 szt - Galaretka malinowa
4 szt - Brzoskwinie w zalewie

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Galaretkowe ciasto malinowe

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Ciastka miksujemy na proszek. Przesypujemy do miski, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Masę wykładamy na dno tortownicy, uklepujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy 10 minut.

2.Śmietanę 30 lub 36 ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek mascarpone oraz cukier puder i ponownie ubijamy. Do kremu dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na wystudzony, podpieczony spód i wstawiamy do lodówki.

3.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml wody. Kiedy zacznie lekko tężeć, ale będzie nadal płynna łączymy ją z  jogurtem greckim i mieszamy. Kiedy masa zacznie lekko tężeć przelewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki.

4.  Galaretkę malinową rozpuszczamy dokładnie w 300 ml wody. Po krótkiej chwili galaretkę mieszamy z paczką mrożonych malin i rozgniatamy je np siekaczem do ziemniaków. Kiedy masa będzie lekko tężała wylewamy ją na ciasto i ponownie umieszczamy w lodówce do całkowitego stężenia.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1682152716159
poprzednie
Deser cytrynowy z kokosową kruszonką
1682528291381
następne
Makaronowe łazanki z jajkiem
1682152716159
poprzednie
Deser cytrynowy z kokosową kruszonką
1682528291381
następne
Makaronowe łazanki z jajkiem

Dodaj komentarz