Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Ciastka miksujemy na proszek. Przesypujemy do miski, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Masę wykładamy na dno tortownicy, uklepujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy 10 minut.
2.Śmietanę 30 lub 36 ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek mascarpone oraz cukier puder i ponownie ubijamy. Do kremu dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na wystudzony, podpieczony spód i wstawiamy do lodówki.
3.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml wody. Kiedy zacznie lekko tężeć, ale będzie nadal płynna łączymy ją z jogurtem greckim i mieszamy. Kiedy masa zacznie lekko tężeć przelewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki.
4. Galaretkę malinową rozpuszczamy dokładnie w 300 ml wody. Po krótkiej chwili galaretkę mieszamy z paczką mrożonych malin i rozgniatamy je np siekaczem do ziemniaków. Kiedy masa będzie lekko tężała wylewamy ją na ciasto i ponownie umieszczamy w lodówce do całkowitego stężenia.
SMACZNEGO 🙂