0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
4 szt - Galaretka różne smaki: u mnie gruszka, malina, truskawka, pomarańcza
400 g - Serek grecki gęsty
0.5 szkl - Maliny mrożone rozdrobnione
kilka sztuk - Żelki w kształcie serc do ozdobienia deserów

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Deser walentynkowy

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 2 h
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Każdą galaretkę oprócz malinowej rozpuszczamy w 250 ml wody, a malinową w 350 ml. Gdy galaretka truskawkowa zacznie gęstnieć mieszamy ją z serkiem, który przekładamy na dno do szklanek. Chłodzimy do zgęstnienia w lodówce.

2. Gdy masa zgęstnieje nakładamy już tężejącą galaretkę pomarańczową – chłodzimy, następnie nakładamy galaretkę gruszkową – chłodzimy.

3. Kolejny krok: układamy warstwę malin, nakładamy tężejącą galaretkę malinową.

4. Deserki chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Ozdabiamy sercami żelkami.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
f0a7582e4db8de392cc9574e
poprzednie
Tradycyjna zupa ogórkowa
9c227f1f25de356f7fe26c47
następne
Serek wiejski w bogatszym wydaniu
f0a7582e4db8de392cc9574e
poprzednie
Tradycyjna zupa ogórkowa
9c227f1f25de356f7fe26c47
następne
Serek wiejski w bogatszym wydaniu

Dodaj komentarz