Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w ósemki, maliny lekko rozmrozić i osłodzić 2 łyżeczkami erytrytolu, kinderki połamać na części składające się z 2 kosteczek.
2. Mąkę przesiać do miski, dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać żółtko, cukier, jajko, drożdże utarte uprzednio z połową łyżeczki cukru, śmietanę i szczyptę soli.
3. Wszystko szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować na 3 mm, wyciąć szklanką kółka. Na wybraną ilość kółek nałożyć kawałek jabłka, na kolejne maliny i na kolejne po kawałku czekoladki. KAŻDE kółko złożyć na pół i skleić brzegi. Gotowe pierożki ułożyć na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować pozostałym białkiem jajka.
4. Piec w temperaturze 200 stopni około 15, 20 min. Upieczone posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO 🙂