0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Kalafior
1 szt - Cebula
1/3 szkl - Oliwa
2 łyżeczki - Woda
3 łyżki - Parmezan
1 duży ząbekm - Czosnek niedźwiedzi
1 łyżeczka - Papryka słodka
kostka - Ser mozzarella może być inny twardy ser np. Grana padano
Pieprz do smaku
SOS
2 łyżki - Majonez
2 łyżki - Ketchap
2 łyżki - Musztarda
1 szt - Cebula mała

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pieczony kalafior

Cechy dania:
  • Łagodne
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • SOS

Przygotowanie

Udostęnij

1. Kalafior umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

2. Mieszankę przypraw wraz z drobno pokrojoną cebulą i parmezanem dokładnie wymieszać i posmarować każdy plaster kalafiora. Posypać startą na tarce o dużych oczkach mozzarellą lub innym serem np. Grana padano.

3. Zapiekać we wcześniej rozgrzanym piekarniku do 200 stopni około 25 minut.

Propozycja podania jak na zdjęciach: z sosem oraz z pomidorem pokrojonym w ćwiartki i posypanym szczypiorkiem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
ee4532879a433db516684fc0
poprzednie
Ciasteczka kokosowo migdałowe
f96fefd764d7af73d51a93c3
następne
Tarta z pomidorami i mozzarellą
ee4532879a433db516684fc0
poprzednie
Ciasteczka kokosowo migdałowe
f96fefd764d7af73d51a93c3
następne
Tarta z pomidorami i mozzarellą

Dodaj komentarz