Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
I etap – Przygotowanie Sosu:
1. Cebulę kroimy w kostke i smażymy 7 minut.
2. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, cały czosnek i resztę składników dla przygotowania sosu.
Smażymy wszystko przez 10 minut, co chwilę mieszając .
3. Przesypujemy wszystko naczynia w celu zblendowania na gładka masę.
I oto włśnie mamy pyszny aromatyczny sos.
II etap – Przygotowanie warzyw:
1. Cebulę kroimi w duże kostki. Ja kroję cebule na pół a nastepnie kazda połówke na 4 części i wrzucamy na rozgrzana patelnię.
2. Paprykę kroimi na taka sama kostke jak cebula i dorzucamy do patelni.
To samo robimy z pozostałymi skladnikami i smazymy 10 minut. Na koniec zalewamy wodą.
3. Dodajemy nasz przygotowany sos z I etapu
III etap – Przygotowanie Tofu:
1. Tofu kroję w niewielka kostkę 1,5 cm. Aby otrzymać takie kostki kroje tofu wzdłuż po środku a pózniej w paski, a paski na kostki.
2. Tofu przekladam do miseczki i mieszam/obtaczam z resztą składników.
3. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do zarumienienia a nastepnie odsączamy na ręczniku papierowym.
Gotowe tofu dodajemy do całosci dania z etapi I i II.
Całość podajemy z ryżem. Możemy go przygotować na wiele sposobów według własnego uznania.
SMACZNEGO 🙂