0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
4 szt - Bułka pełnoziarnista lub kajzerka
250 g - Ser żółty
1 lub 2 szt - Pomidor
300 g - Pieczarki
Sól do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Mini zapiekanki

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Bułki przekroić na połówki.

2. Ser zetrzeć na tarce o małych bądź dużych oczkach i umieścić na bułkach.

3. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię w celu podsmażenia, lekko posolić. Tak przygotowane umieścić na mini zapiekankach.

4. Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu, posypać lekko serem.

5. Tak przygotowane danie wstawić do rozgrzanego piekarnika (200C) na kilka minut do momentu, aż ser rozpuści się. Wyjąć i ozdobić listkami świeżej bazylii lub pietruszki.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
8848f367bf054ea4d54949fd 1
poprzednie
Budyniowe placuszki
c81402c6fbaf3f680af1e10a
następne
Obrazkowe warzywka
8848f367bf054ea4d54949fd 1
poprzednie
Budyniowe placuszki
c81402c6fbaf3f680af1e10a
następne
Obrazkowe warzywka

Dodaj komentarz