0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 sztuka - Ciasto francuskie
3 sztuki - Pomidor
2 sztuki - Mozarella
3 sztuki - Jajka
250 ml - Śmietana 30
Sól do smaku
Pieprz do smaku
1 łyżka - Bazylia suszona

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tarta z pomidorami i mozzarellą

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
  • 25 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim, ponakłuwać widelcem i zapiec w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez 8-10 minut.

2. W blenderze zmiksować śmietanę z jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Pomidory pokroić w ósemki a mozzarellę w plastry. Na wierzch zapieczonego spodu tarty ułożyć pomidory, posolić do smaku, posypać bazylią. Na wierzch ułożyć mozzarellę i zalać mieszanką ze śmietany.

3. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 45 min.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
280878ceae2959b017bac899
poprzednie
Pieczony kalafior
ba09f51b9035234da5b95fd6
następne
Ciasto gruszkowe z kremem i czekoladą
280878ceae2959b017bac899
poprzednie
Pieczony kalafior
ba09f51b9035234da5b95fd6
następne
Ciasto gruszkowe z kremem i czekoladą

Dodaj komentarz