0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
0,5 kg - Filety śledziowe marynowane
1 główka - Czosnek niedźwiedzi około 15 ząbków
150 g - Pomidory suszone
0.5 szkl - Olej z suszonych pomidorów
0.5 szkl - Olej rzepakowy
1 sztuka - Cebula
2 łyżki - Ocet winny
1 łyżeczka - Zioła prowansalskie
pół łyżeczki - Sól

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Śledzie z suszonymi pomidorami i pieczonym czosnkiem

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. 500 g filetów śledziowych marynowanych w occie i oleju odsączyć i pokroić w kawałki wielkości kęsa. Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki. Oprószyć szczyptą soli i polać łyżeczką oleju. Wymieszać. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i piec 15-20 min w 180 stopniach, do miękkości.

2. W dużej misce wymieszać 1/2 szklanki oleju z pomidorów, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich. Dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone i posiekaną w kostkę cebulę.

3. Na koniec dodać przestudzony, upieczony czosnek i kawałki śledzi. Wymieszać i przełożyć do miseczki. Śledzie są dobre po 24 godzinach, a najlepszy smak uzyskują po dwóch dniach.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
d22a89b7510c57ebf76709ca
poprzednie
Pyszna twarogowo serowa tarta z patelni
2cb780bf6274603b4785984b
następne
Sałatka z ananasem
d22a89b7510c57ebf76709ca
poprzednie
Pyszna twarogowo serowa tarta z patelni
2cb780bf6274603b4785984b
następne
Sałatka z ananasem

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here