0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
100 g - Czekolada gorzka o zawartości 70 % kakao
4 łyżki - Mleko
3 szt - Jajka
150 g - Masło
0.5 szkl - Cukier
1.25 szkl - Mąka pszenna
2 łyżeczki - Proszek do pieczenia

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Czekoladowe ciacho

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 25 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej, bądź w garneczku na małej mocy palnika. Studzimy.

2. W misce miksujemy miękkie masło z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, za każdym razem miksujemy. Dodajemy roztopioną czekoladę, miksujemy chwilę do połączenia składników.

3. Na koniec partiami dodajemy mąkę z proszkiem, dokładnie miksujemy. Ciasto przelewamy do keksówki, posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 min ( u mnie z termoobiegiem).

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
2ea54ebd18a35bfd63618130
poprzednie
Pomidorowy omlet
d67e200f5a3362ec38748f38
następne
Cytrynowe ciasteczka
2ea54ebd18a35bfd63618130
poprzednie
Pomidorowy omlet
d67e200f5a3362ec38748f38
następne
Cytrynowe ciasteczka

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here