0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Pomidor duże
2 łyżki - Ser żółty
1 łyżka - Majonez
2 łyżki - Śmietana 18
pęczek - Szczypiorek
1 lub 2 ząbki - Czosnek niedźwiedzi jak jeden to duży
Sól do smaku
Pieprz do smaku
1 lub 2 łyżki - Ser parmigiano reggiano do posypania dania

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomidory pod pierzynką

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 20 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Pomidory myjemy, kroimy w plasterki. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.

2. Majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy ser, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy.

3. Pomidory układamy na dużym talerzu, wylewamy na nie gotowy sos, posypujemy płatkami sera parmigiano oraz szczypiorkiem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1674844950423
poprzednie
Krokiety z kapustą i grzybami
e8c777f08e4dd301cd9cd398
następne
Przekąska z musli i owocami
1674844950423
poprzednie
Krokiety z kapustą i grzybami
e8c777f08e4dd301cd9cd398
następne
Przekąska z musli i owocami

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here