0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
500 g - Dorsz świeży
1 opakowanie - Szpinak mrożony może być świeży
6 łyżek - Parmezan tarty
5 łyżek - Śmietana 30
0.5 szkl - Bułka tarta
2 ząbki - Czosnek duże
Mąka pszenna do obtoczenia ryby
Sok z cytryny do skropienia ryby
0.5 łyżeczki - Mąka ziemniaczana
3 łyżki - Oliwa
Przyprawy
1 łyżeczka - Papryka mielona ostra
1 łyżeczka - Oregano
1/3 łyżeczki - Kurkuma
Pieprz do smaku
Sól do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Dorsz ze szpinakiem

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 5
  • Łatwe

Składniki

  • Przyprawy

Przygotowanie

Udostęnij

1.Rybę opłukać i osuszyć. Skropić cytryną, doprawić solą, czarnym zmielonym pieprzem oraz jednym ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Posypać z wierzchu przyprawami, następnie obtoczyć w mące pszennej.

2.Przygotować szpinak: na patelni roztopić łyżkę masła, dodać drugi ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i chwilę podsmażyć. Dodać mrożony szpinak i mieszając smażyć aż szpinak będzie miękki. Dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem i zagotować. Po zagotowaniu dodać pół łyżeczki mąki ziemniaczanej i wymieszać.

3.Rybę ułożyć na blaszce posmarowanej oliwą. Przykryć szpinakiem i posypać bułką tartą wymieszaną z oliwą i parmezanem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika, piec przez około 20 minut.

SMACZNEGO 🙂

 

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1678822685116
poprzednie
Racuchy drożdżowe z jabłkami
1679496583395
następne
Zapiekane warzywa
1678822685116
poprzednie
Racuchy drożdżowe z jabłkami
1679496583395
następne
Zapiekane warzywa

Dodaj komentarz