Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Fileta z łososia podzielić na kawałki, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Części łososia rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Natkę pietruszki drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, pistacje rozdrobnić. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na każdy kawałek łososia.
3. Zapiekać w piekarniku przez około 15-17 min.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z sałatką z makaronem orzo.
Wykonanie sałatki:
1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Ogórka oraz pomidora pokroić w większą kostkę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do warzyw dodać lekko przestygnięty makaron orzo i wymieszać do połączenia składników.
SMACZNEGO 🙂
2 Komentarze Ukryj komentarz
Rewelacyjne danie. Miałem okazję zasmakować tego lekkiego lososia 🙂
Bardzo się cieszę, że smakowało 🙂