0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Ciasto francuskie
1 szt - Jajka do posmarowania wierzchu
Nutella do nadzienia
Cukier do posypania na wierzch

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Mini trójkąty z ciasta francuskiego z nadzieniem nutella

Cechy dania:
  • Słodkie
  • Wege
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 6
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Ciasto francuskie należy podzielić na równe kwadraty (8,5cm-8,5cm). Z jednego ciasta otrzymamy 12 sztuk kwadratów i 3 małe prostokąty.

2. Na środek ciasta kazdego kwadratu kładziemy łyżeczkę nutelli i zamykamy w trójkąt a krawędzie ugniatamy dookoła widelcem. Wykonujemy jedno nacięcie na środku trójkąta.

3. Tak przygotowane trójkąty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i opcjonalnie sypiemy cukrem.

4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 15 min, aż ciasto ładnie wyrośnie i się zarumieni.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
trojkaty
poprzednie
Trójkąty francuskie z nadzieniem jabłkowym
IMG 20221107 132200
następne
Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami
trojkaty
poprzednie
Trójkąty francuskie z nadzieniem jabłkowym
IMG 20221107 132200
następne
Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here