0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
SKŁADNIKI NA CIASTO
180 g - Mąka 1,1 szkl
120 g - Masło śmietankowe
7 łyżek - Cukier puder
3 łyżki - Kakao
SKŁADNIKI NA KREM
5 szt - Jajka
200 g - Śmietana 18
0.4 szkl Cukier
0.6 szkl - sok pomarańczowy wyciśnięty z pomarańczy
skórka otarta z pomarańczy skórka z 2 pomarańczy
3 łyżki - Mąka ziemniaczana
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Czekolada gorzka do oprószenia tarty

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomarańczowa tarta

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • SKŁADNIKI NA CIASTO

  • SKŁADNIKI NA KREM

  • POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Składniki na ciasto zagniatamy tylko do momentu połączenia. Gotowym ciastem wykładamy formę na tartę, łącznie z brzegami i chłodzimy w lodówce minimum godzinę. Schłodzone ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni.
  2. Wszystkie składniki na krem ze sobą miksujemy i masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy 30 minut w temperaturze 170 stopni.
  3. Gotową tartę dekorujemy pomarańczami i czekoladą.

SMACZNEGO 🙂

Pomarańczowa tarta

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
Sledzik ze sloika
poprzednie
Śledzik ze słoika
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
następne
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
Sledzik ze sloika
poprzednie
Śledzik ze słoika
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
następne
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli

Dodaj komentarz