0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
200 g - Kasza bulgur 2 woreczki
2 szt - Pomidor
2 szt - Cebula
1 szt - Papryka czerwona
pęczek - Natka pietruszki
Sól do smaku
Pieprz do smaku
0.5 łyżeczki Papryka ostra

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Bulgur z czerwonymi warzywami

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 25 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Podsmażyć razem na patelni, na odrobinie oleju. Doprawić do smaku przyprawami, wymieszać.

2. Kaszę bulgur ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączyć i wymieszać z wcześniej przygotowanymi warzywami.

3. Natkę pietruszki poszatkować i posypać danie.

PS. Aby danie było bardziej treściwe można dodać np. opakowanie wege mięsa mielonego  (dostępne w sieci sklepu LIDL) lub zwykłe mięso mielone, które wcześniej podsmażamy z cebulą.

SMACZNEGO 🙂

Bulgur z czerwonymi warzywami

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1706201488703
poprzednie
Szarlotka z różowym kisielem
Sledzik ze sloika
następne
Śledzik ze słoika
1706201488703
poprzednie
Szarlotka z różowym kisielem
Sledzik ze sloika
następne
Śledzik ze słoika

Dodaj komentarz