Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Biszkopty ułożyć na dnie okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pomieszać sok z cytryny i wodę i nasączyć biszkopty. Galaretki oprócz tej z czarnej porzeczki rozpuścić, każda w szklance wody. Tą z czarnej porzeczki rozpuścić w 350 ml wody.
2. Gdy pomarańczowa galaretka zacznie tężeć mieszamy ją z największym serkiem greckim. Wykładamy masę na biszkopty. Wkładamy do lodówki do stężenia. Każdy kolejny krok wykonujemy identycznie z każdą galaretką i serkiem greckim. Po stężeniu wszystkich mas lekko rozmrożone borówki mieszamy z galaretką z czarnej porzeczki. Gdy zacznie gęstnieć wylewamy na wierzch ciasta. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
SMACZNEGO 🙂