0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 paczka - Biszkopty okrągłe
4 szt - Galaretki różne smaki ( u mnie: pomarańczowa, lemoniada, truskawka, czarna porzeczka)
1 opakowanie - Borówki u mnie mrożone
400 g - Serek grecki
2 szt - Serek grecki po 150 g lub 200 g
2 łyżki - Sok z cytryny
2 łyżki - Woda

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Ciasto galaretkowe z borówkami

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 1 h
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Biszkopty ułożyć na dnie okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pomieszać sok z cytryny i wodę i nasączyć biszkopty. Galaretki oprócz tej z czarnej porzeczki rozpuścić, każda w szklance wody. Tą z czarnej porzeczki rozpuścić w 350 ml wody.

2. Gdy pomarańczowa galaretka zacznie tężeć mieszamy ją z największym serkiem greckim. Wykładamy masę na biszkopty. Wkładamy do lodówki do stężenia. Każdy kolejny krok wykonujemy identycznie z każdą galaretką i serkiem greckim. Po stężeniu wszystkich mas lekko rozmrożone borówki mieszamy z galaretką z czarnej porzeczki. Gdy zacznie gęstnieć wylewamy na wierzch ciasta. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
726980acc26c82c6c683d1b1
poprzednie
Śniadaniowa sałatka
1678123620468
następne
Wege placek po węgiersku
726980acc26c82c6c683d1b1
poprzednie
Śniadaniowa sałatka
1678123620468
następne
Wege placek po węgiersku

Dodaj komentarz