0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Bułka panini (włoska)
1 opakowanie - Falafele
1 szt - Pomidor duży
1 szt - Ogórek gruntowy
kilka liści - Sałata masłowa
pęczek - Szczypiorek
1 szt w zalewie Ser mozzarella może być mozzarella w postaci mini kulek
SOS CZOSNKOWY
1 szt 200 g - Jogurt naturalny
1.5 łyżki - Majonez
pół łyżeczki - Bazylia suszona
pół łyżeczki - Oregano
Sól do smaku
Pieprz do smaku
1 ząbek - Czosnek niedźwiedzi duży

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Falafele w bułce panini z dodatkami

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
  • 30 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

  • SOS CZOSNKOWY

Przygotowanie

Udostęnij

1. Bułki przecinamy w połowie robiąc kieszonkę, piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i podgrzewamy 6 min falafele (produkt wege dostępny np w sieci sklepu Lidl).

2. Bułki także podgrzewamy około 3 min. W środek bułki kładziemy wszystkie składniki w ilości takiej ile się zmieści do bułki, wg uznania, w kolejności: sałata, pomidor, ogórek, falafele, szczypior, polewamy sosem i zajadamy.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
aab34c9f9a3b065d6b9e48b3
poprzednie
Ciasto serowo jabłkowe
0afaa2dccb968d8902e6e75d
następne
Kremowy deserek
aab34c9f9a3b065d6b9e48b3
poprzednie
Ciasto serowo jabłkowe
0afaa2dccb968d8902e6e75d
następne
Kremowy deserek

Dodaj komentarz