0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
6 sztuk Jabłka duże
1 szkl - Czerwona porzeczka świeża lub mrożona
Składniki na kruszonkę
1.5 szkl - Mąka pszenna
niecała połowa szklanki - Cukier brązowy
1 łyżeczka - Cynamon
1/2 kostki Masło zimne

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Zapiekane jabłka z czerwoną porzeczką pod kruszonką

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 6
  • Łatwe

Składniki

  • Składniki na kruszonkę

Przygotowanie

Udostęnij

1. Składniki na kruszonkę zagniatamy palcami.

2. Jabłka kroimy w cząstki, które układamy na dnie naczyń do zapiekania. Następnie do każdego naczynka wykładamy porcję czerwonych porzeczek, na wierzch rozsypujemy kruszonkę.

3. Zapiekamy około 30 min w 180 stopniach, u mnie termoobieg. PROSTO I SMACZNIE.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
38e986f5c2be38a5eaf31ab2
poprzednie
Sałatka z halloumi
9ea4fb9cbda15d2956b82b38
następne
Błyskawiczna napoleonka
38e986f5c2be38a5eaf31ab2
poprzednie
Sałatka z halloumi
9ea4fb9cbda15d2956b82b38
następne
Błyskawiczna napoleonka

Dodaj komentarz