0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
4 łyżki - Miód
2 łyżki - Olej kokosowy
1.5 szkl - Płatki owsiane
1 łyżeczka - Olejek waniliowy
1 tabliczka - Czekolada gorzka
180 g - Krem orzechowy
szczypta - Sól
2 łyżki - Sezam

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Owsiane batoniki

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 20 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Wszystkie składniki oprócz gorzkiej czekolady i masła orzechowego łączymy w rondelku (na początku roztapiamy olej kokosowy). Połowę masy wykładamy do jakiegoś prostokątnego, niskiego naczynka, najlepiej takiego jednorazowego do pieczenia.

2. Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuszczamy i łączymy z masłem orzechowym (u mnie z drobinkami orzeszków). Masę orzechową wykładamy na część masy z płatków owsianych. Wstawiamy naczynie do zamrażalnika na 10 minut.

3. Po tym czasie wykładamy resztę masy owsianej, posypujemy sezamem, uklepując go. Całość wkładamy do lodówki, nawet na całą noc. Wyjmujemy z pojemnika, kroimy na prostokąty. Zajadamy 🙂

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
7f23a09e98c53540c4cdcf36
poprzednie
Pyszna pasta kanapkowa z tuńczyka
e7af460315630c9309f0277f
następne
Kolorowe galaretki
7f23a09e98c53540c4cdcf36
poprzednie
Pyszna pasta kanapkowa z tuńczyka
e7af460315630c9309f0277f
następne
Kolorowe galaretki

Dodaj komentarz