0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
4 różne smaki - Galaretka
1 szt - Galaretka krystaliczna
330 g - Jogurt naturalny

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kolorowe galaretki

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Każdą galaretkę oprócz krytalicznej rozpuścić w około 400 ml gorącej wody. Odstawić do stężenia. Kiedy galaretki będą gotowe pokroić je w kostkę, wszystkie razem delikatnie wymieszać, najlepiej w prostokątnym naczyniu.

2. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Kiedy całkowicie ostygnie i będzie lekko tężała ( ale nadal musi być płynna) wymieszać ją dokładnie z jogurtem naturalnym. Tak przygotowany jogurt polać między kolorowe galaretki, tak żeby były całkowicie pokryte. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

3. Gdy wszystko stężeje można wyjąć galaretkę z naczynia i pokroić w kwadraty.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
6c2071eeb95041d100b93915
poprzednie
Owsiane batoniki
c0ea885950ba785fde67425e
następne
Pizza z cukinii
6c2071eeb95041d100b93915
poprzednie
Owsiane batoniki
c0ea885950ba785fde67425e
następne
Pizza z cukinii

Dodaj komentarz