0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
0.5 l - Mleko
4 łyżki - Kasza manna
1,5 łyżki Cukier brązowy bądź inne słodzidło
do polania Sok z jagód
połowa kubeczka Jagody czarne mogą być borówki
Listki mięty opcjonalnie, do przystrojenia

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kasza manna z sokiem jagodowym

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Mleko zagotować, dodać łyżkę cukru, zamieszać. Do gotującego się mleka wsypać kaszę manną, ciągle mieszać na mniejszym ogniu aż kasza zgęstnieje.

2. Przelać do miseczek, polać sosem, ozdobić borówkami lub jagodami oraz listkami mięty. Pyszna ??

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
0c4a4fd545bd4f125d7d2d5e
poprzednie
Pita nadziana jajkiem sadzonym
8c327b09b8fd3845cb0ef489
następne
Sernik z orzechowym spodem, z dodatkiem malin
0c4a4fd545bd4f125d7d2d5e
poprzednie
Pita nadziana jajkiem sadzonym
8c327b09b8fd3845cb0ef489
następne
Sernik z orzechowym spodem, z dodatkiem malin

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here