0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
Składniki na spód
200 g - Herbatniki
1 szkl - Orzechy włoskie
4 łyżki - Masło roztopione
Masa serowa
1 kg - Twaróg sernikowy
4 szt - Jajka
0,5 szkl - Cukier puder może być więcej w zależności od preferencji
1 opakowanie - Cukier waniliowy
1 łyżeczka - Olejek waniliowy
200 g - Śmietana 30
2 łyżki - Mąka ziemniaczana
Składniki na polewę
2 paski - Czekolada gorzka
1 pasek - Czekolada mleczna
150 - 200 g - Maliny świeże do ozdobienia ciasta
2- 3 łyżki - Drobinki orzechów ziemnych do obsypania ciasta

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sernik z orzechowym spodem, z dodatkiem malin

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • Składniki na spód

  • Masa serowa

  • Składniki na polewę

Przygotowanie

Udostęnij

1. Wykonanie spodu: orzechy i herbatniki mielimy, mieszamy z roztopionym masłem i ugniatamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

2. Wykonanie masy serowej: do miski dodajemy wszystkie składniki na masę serową, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, wlewamy na gotowy spód.

3. Sernik pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 90 min., z wyłożoną na dole piekarnika blaszką z wrzącą wodą. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach 30 min.

4. Wykonanie polewy: czekoladę rozpuszczamy, smarujemy wierzch ciacha, ozdabiamy malinami i orzechami.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
a0135df94469379b59f3ada9
poprzednie
Kasza manna z sokiem jagodowym
d22a89b7510c57ebf76709ca
następne
Pyszna twarogowo serowa tarta z patelni
a0135df94469379b59f3ada9
poprzednie
Kasza manna z sokiem jagodowym
d22a89b7510c57ebf76709ca
następne
Pyszna twarogowo serowa tarta z patelni

Dodaj komentarz