• Home
  • Omlet z makrelą i pomidorem
0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
3 szt - Jajka
1 szt - Pomidor duży
niecała połowa - Makrela
Sól do smaku
Pieprz do smaku
połowa łyżeczki - Bazylia suszona
2 łyżki - Ser żółty starty na tarce dużych oczkach

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Omlet z makrelą i pomidorem

  • 20 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Jaja roztrzepać dokładnie w misce, posolić, popieprzyć do smaku, dodać cząstki makreli i pokrojonego w kostkę pomidora. Ponownie posolić i popieprzyć. Delikatnie wymieszać.

2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, przelać gotową mieszankę, posypać bazylią. Wierzch można posypać odrobiną startego sera. Zapiec z dwóch stron po kilka minut.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
ef8eb84a85579a7b50c955d0
poprzednie
Pyszne kanapki z awokado i makrelą
2b9ece632a08c822cda1ceb1
następne
Mini pizze z ciasta francuskiego
ef8eb84a85579a7b50c955d0
poprzednie
Pyszne kanapki z awokado i makrelą
2b9ece632a08c822cda1ceb1
następne
Mini pizze z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz