0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
350 g - Ciastka pełnoziarniste
2 łyżki - Olej kokosowy lub masło
500 g - Twaróg półtłusty
250 g - Jogurt grecki
2 łyżki - Cukier puder płaskie
1 paczka - Maliny mrożone mrożone
1 szt - Galaretka malinowa

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sernik twarogowy z malinami

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Ciasteczka zbożowe mielimy i mieszamy z roztopionym olejem kokosowym lub masłem, tak aby powstała zwarta masa. Masę wykładamy na dno okrągłej formy do ciasta i przyklepujemy.
  2. Twaróg dokładnie rozgniatamy bądź blendujemy jeżeli chcemy aby masa była bardziej jednolita. Mieszamy go dokładnie z jogurtem greckim oraz cukrem pudrem i wykładamy na spód ciasteczkowy. Całość wkładamy na godzinę do lodówki.
  3. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody. Paczkę mrożonych malin umieszczamy w misce i zalewamy jeszcze gorącą galaretką i dokładnie je rozdrabniamy (świetnym do tego narzędziem będzie siekacz do ziemniaków :)). Tak powstałą masę wkładamy do lodówki. Jak już będzie lekko tężała to wylewamy ją na ciasto i delikatnie wyrównujemy.
  4. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej całą noc.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1698779087625
poprzednie
Sałatka rzymska z awokado
1699035708735 — kopia 2
następne
Cytrynowa babka łyżką mieszana
1698779087625
poprzednie
Sałatka rzymska z awokado
1699035708735 — kopia 2
następne
Cytrynowa babka łyżką mieszana

Dodaj komentarz