0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Jajka duże
250 ml - Kefir 1 szkl -
2 szkl - Mąka
1 szt - Cebula duża bądź dwie mniejsze
Sól do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kluski na kefirze

Cechy dania:
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Cebulę kroimy w większą kostkę i podsmażamy na patelni do zarumienienia. Solimy do smaku.
  2. Jajka wbijamy do miski, wlewamy kefir ( kefir powinien mieć temperaturę pokojową) i wsypujemy mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy mikserem bądź rózgą kuchenną. Solimy do smaku.
  3. W garnku zagotowujemy osoloną wodę i zanurzamy w niej łyżeczkę. Nabieramy nią porcję ciasta i znów zanurzamy we wrzątku. Ciasto odejdzie od łyżeczki. Tak postępujemy z resztą ciasta. Kluski kładzione gotujemy 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
  4. Następnie gotowe już kluski mieszamy na patelni z wcześniej przygotowaną cebulą. Kluski podajemy jako dodatek do mięsa bądź zajadamy same.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
278568635 2465798313555609 178481888957386531 n
poprzednie
Zupa krem z pomidorami i mascarpone
1696429625798
następne
Tofu z sosem sojowym
278568635 2465798313555609 178481888957386531 n
poprzednie
Zupa krem z pomidorami i mascarpone
1696429625798
następne
Tofu z sosem sojowym

Dodaj komentarz