• Home
  • Zupy
  • Zupa krem z pomidorami i mascarpone
0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 l - Bulion warzywny warzywny lub drobiowy
1 szt - Cebula duża
2 ząbki Czosnek
150 g - Pomidory suszone 1 słoiczek -
1 szt - Pomidory z puszki krojone
2 łyżki - Serek mascarpone płaskie
1,5 łyżki - Masło lub olej z suszonych pomidorów
1 łyżeczka - Oregano
1 łyżeczka - Bazylia suszona
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Kulki chlebowe jako dodatek do zupy

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Zupa krem z pomidorami i mascarpone

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę, smażmy do zeszklenia. Czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy pod koniec smażenia.

2. Suszone pomidory odsączamy z oleju, kroimy w wąskie paseczki, dodajemy do garnka i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, ponownie podsmażamy. Zawartość garnka zalewamy 1 litrem bulionu warzywnego bądź drobiowego. Dusimy wszystko razem około 20 minut. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami.

3. Na koniec dodajemy mascarpone, mieszamy, aż się dokładnie rozpuści. Wlewamy do miseczek, posypujemy suszoną bazylią i wsypyjemy kulki chlebowe.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1694519771668
poprzednie
Tofu z cukinią
1696427412498
następne
Kluski na kefirze
1694519771668
poprzednie
Tofu z cukinią
1696427412498
następne
Kluski na kefirze

Dodaj komentarz