0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 paczka - Mrożone mango i ananas
120 ml - Śmietana 30
1 opakowanie - Cukier waniliowy 16 g
2 łyżki - Wiórki kokosowe

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Domowe lody mango – ananas

Cechy dania:
  • Słodkie
  • 15 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Paczkę mrożonych owoców wsypujemy do kielicha blenderowego, dodajemy śmietanę oraz cukier waniliowy i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (co jakiś czas podczas miksowania owoce ugniatamy łyżką).
  2. W między czasie na suchej patelni prażymy wiórki kokosowe. Studzimy.
  3. Do pojemniczków nakładamy porcję gotowych lodów, posypujemy wierzch wiórkami. Od razu zajadamy, dopóki lody są zimne i gęste 🙂

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1688483556182
poprzednie
Tortilla w 4 smakach
1689004090012
następne
Tosty bez chleba
1688483556182
poprzednie
Tortilla w 4 smakach
1689004090012
następne
Tosty bez chleba

Dodaj komentarz