Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Do pucharków wykładamy po 2 biszkopty (może być półtorej), które nasączamy wodą z cytryną.
2. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody, lekko studzimy. Do lekko wystudzonej, aczkolwiek ciepłej galaretki dodajemy paczkę mrożonych malin, mieszamy i większe maliny rozgniatamy widelcem. Odkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Gdy masa zacznie gęstnieć wkładamy ją do pucharków i deserki odstawiamy do lodówki.
3. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dokładnie mieszamy, do połączenia składników (krem ma być gęsty). Gotowy krem przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
4. Na gotowe deserki wykładamy podprażone na patelni oraz wystudzone płatki migdałów.
SMACZNEGO 🙂