0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 paczka - Maliny mrożone
250 ml - Śmietana 36
2 łyżki - Cukier puder
10 szt - Biszkopty
1 szt - Galaretka
1 szt - Serek mascarpone 250 g
4 łyżki - Płatki migdałowe

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Malinowa chmurka w pucharkach

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 25 min
  • Porcji 5
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Do pucharków wykładamy po 2 biszkopty (może być półtorej), które nasączamy wodą z cytryną.

2. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody, lekko studzimy. Do lekko wystudzonej, aczkolwiek ciepłej galaretki dodajemy paczkę mrożonych malin, mieszamy i większe maliny rozgniatamy widelcem. Odkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Gdy masa zacznie gęstnieć wkładamy ją do pucharków i deserki odstawiamy do lodówki.

3. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dokładnie mieszamy, do połączenia składników (krem ma być gęsty). Gotowy krem przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.

4. Na gotowe deserki wykładamy podprażone na patelni oraz wystudzone płatki migdałów.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1678123620468
poprzednie
Wege placek po węgiersku
1678124021656
następne
Tortilla warzywna z jajkami
1678123620468
poprzednie
Wege placek po węgiersku
1678124021656
następne
Tortilla warzywna z jajkami

Dodaj komentarz