0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 opakowanie - Ciasto francuskie
1 lub 2 łyżki - Cukier puder do oprószenia oponek

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Błyskawiczne oponki

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 15 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Płat ciasta francuskiego rozwinąć. Wyciąć krążki szklanką, mniejszą dziurkę zrobić kieliszkiem.

2. Wycięte oponki oraz wycięte kółeczka od kieliszka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Upiec do zarumienienia. Po wyjęciu i lekkim przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
a52abf99dffaff620734953b
poprzednie
Ciasto kefirowe z truskawkami
5dee7f0ad1890a3b7158af0a
następne
Sałatka z tortellini z serem ricotta i szpinakiem
a52abf99dffaff620734953b
poprzednie
Ciasto kefirowe z truskawkami
5dee7f0ad1890a3b7158af0a
następne
Sałatka z tortellini z serem ricotta i szpinakiem

Dodaj komentarz