0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
3/4 szkl - Mąka
1.5 szkl - Orzechy włoskie
0.5 kostki - Masło śmietankowe
2 łyżki - Cukier brązowy bądź erytrytol
1 opakowanie - Cukier waniliowy
szczypta - Sól
Cukier puder do obtoczenia ciastek

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Ciasteczka orzechowe

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 25 min
  • Porcji 30
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni (termoobieg) lub 160 stopni (góra/dół). Następnie w dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki tj. mąkę, drobno zmielone orzechy włoskie, szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy.
  2. Podziel miękkie masło na małe kawałki i dodaj do mieszanki. Wyrób ciasto ręcznie lub w malakserze. Z ciasta uformuj małe kulki, nie większe niż wielkości orzecha włoskiego i umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między nimi niewielkie odstępy. Jeśli ciasto bardzo się klei to można delikatnie podsypać je mąką.
  3. Umieść orzechowe kulki w nagrzanym piekarniku na około 20- 25 minut (czas pieczenia zależy od mocy piekarnika, koniecznie sprawdzaj czy się nie przypalają). Po upieczeniu pozostawić kulki do ostygnięcia i obtoczyć w cukrze pudrze.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1701098832118
poprzednie
Obiadowa surówka z czerwonej kapusty
1701101514451 — kopia
następne
Ucierany makowiec z jabłkami
1701098832118
poprzednie
Obiadowa surówka z czerwonej kapusty
1701101514451 — kopia
następne
Ucierany makowiec z jabłkami

Dodaj komentarz