Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Łyżkę masła rozpuszczamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy 5 minut, solimy do smaku, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy kolejne 5 minut.
2.Do Lekko roztrzepanych i osolonych jajek dodajemy kabanosy wege pokrojone w 1 centymetrowe słupeczki ( dla osób jedzących mięso składnik zamienny to jakakolwiek kiełbaska) i masę przelewamy do warzyw. Nie smażymy, gdyż płynną masę będziemy przelewać na placek tortilli – patrz punt 3.
3. W między czasie na drugiej, suchej patelni kładziemy tortillę, która podgrzewa się na średnim ogniu. Patelnia musi być wielkości naszej tortilli, na którą rozprowadzamy po całości powstałą mieszankę. Na wierzchu układamy plastry pomidora, lekko pieprzymy i solimy do smaku. Całość przykrywamy na około 5 minut aż jajka się zetną.
3. Na sam koniec danie posypujemy szczypiorkiem
SMACZNEGO 🙂