0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Tortilla
4 szt - Jajka
1 szt - Papryka żółta
1 szt - Pomidor
1 szt - Cebula
5 szt - Kabanosy roślinne lub inna kiełbaska
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tortilla warzywna z jajkami

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Łyżkę masła rozpuszczamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy 5 minut, solimy do smaku, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy kolejne 5 minut.

2.Do Lekko roztrzepanych i osolonych jajek dodajemy kabanosy wege pokrojone w 1 centymetrowe słupeczki ( dla osób jedzących mięso składnik zamienny to jakakolwiek kiełbaska) i masę przelewamy do warzyw. Nie smażymy, gdyż płynną masę będziemy przelewać na placek tortilli – patrz punt 3.

3. W między czasie na drugiej, suchej patelni kładziemy tortillę, która podgrzewa się na średnim ogniu. Patelnia musi być wielkości naszej tortilli, na którą rozprowadzamy po całości powstałą mieszankę. Na wierzchu układamy plastry pomidora, lekko pieprzymy i solimy do smaku. Całość przykrywamy na około 5 minut aż jajka się zetną.

3. Na sam koniec danie posypujemy szczypiorkiem

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1678287189832
poprzednie
Malinowa chmurka w pucharkach
1678470246828
następne
Sałatka z awokado i pomidorem
1678287189832
poprzednie
Malinowa chmurka w pucharkach
1678470246828
następne
Sałatka z awokado i pomidorem

Dodaj komentarz