0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Ciasto francuskie
200 g - Jagody czarne świeże lub mrożone lub borówki
250 g - Twaróg półtłusty
2 szt - Żółtka jajka
2 łyżki - Cukier puder plus do oprószenia ciastek
2 łyżki - Budyń waniliowy
2 łyżki - Jogurt naturalny
Mleko do posmarowania ciastek

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Francuskie ciastka jagodowo – budyniowe

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 20 min
  • Porcji 9
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (9 lub 12 porcji). Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem pudrem, proszkiem budyniowym oraz jogurtem naturalnym.
  2. Serowo -budyniowy farsz nałożyć na środek każdego ciastka, na środek nałożyć garść jagód. Brzegi ciastek posmarować mlekiem.
  3. Ciastka piec około 20 minut w 200 stopni C z funkcją góra-dół. Po upieczeniu ciastka można lekko oprószyć cukrem pudrem.

PS. Jagody świeże można zastąpić mrożonymi, bądź borówkami.

SMACZNEGO 🙂
Francuskie ciastka jagodowo – budyniowe

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1689191893051
poprzednie
Pyszne ogórki małosolne
1690999761026
następne
Pomidorowe mini zapiekanki
1689191893051
poprzednie
Pyszne ogórki małosolne
1690999761026
następne
Pomidorowe mini zapiekanki

Dodaj komentarz