0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

2 szt - Bagietka
3 szt - Pomidory malinowe
2 szt - Ser mozzarella w kulce bądź tarta
kilkanaście liści - Bazylia
Sól do smaku
Pieprz do smaku
2 łyżki - Oliwa lub 3 w zależności od upodobań

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomidorowe mini zapiekanki

Cechy dania:
  • Słone
  • 20 min
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Bagietkę pokroić na małe kromki.
  2. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Dodać pomidory także pokrojone w kostkę. Liście świeżej bazylii poszatkować. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać oliwę i doprawić do smaku. Ponownie wymieszać.
  3. Na każdą kromkę bagietki nałożyć farsz i zapiec w piekarniku do czasu lekkiego zarumienienia mozzarelli.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1690905583343
poprzednie
Francuskie ciastka jagodowo – budyniowe
1691063586565
następne
Domowe chaczapuri z serem
1690905583343
poprzednie
Francuskie ciastka jagodowo – budyniowe
1691063586565
następne
Domowe chaczapuri z serem

Dodaj komentarz