0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
3 szt - Jajka duże
3 szt - Tortilla
1 szt - Pomidor duży
1 szt - Tuńczyk w zalewie własnej mały
0.5 kostki - Ser żółty
kilka listków - Bazylia świeża
0.5 pęczka - Szczypiorek
4 łyżeczki - Serek almette do przesmarowania o smaku: z pomidorami
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tortilla w 4 smakach

Cechy dania:
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Jajka z posiekanym szczypiorkiem usmażyć w postaci jajecznicy, osolić do smaku.
  2. Pomidora pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć do smaku. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  3. Zółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  4. Każdy placek tortilli naciąć w jenym miejscu. Na kążdą część tortilli nałożyć kolejno: serek, jajecznicę, pomidory wraz z tuńczykiem i listkami bazylii, starty ser. Placek tortilli złożyć w trójkąt, zaczynając składanie od części z nacięciem. Tak gotową tortillę zapiec w opiekaczu bądź na teflonowej patelni z każdej strony.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1687862492484
poprzednie
Makaron z pstrągiem i kremowym sosem brokułowym
1688661208519
następne
Domowe lody mango – ananas
1687862492484
poprzednie
Makaron z pstrągiem i kremowym sosem brokułowym
1688661208519
następne
Domowe lody mango – ananas

Dodaj komentarz