0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
0.5 kg - Filet z indyka
Przyprawy
1 łyżeczka - Przyprawa gyros
1 łyżeczka - Czosnek granulowany
1 łyżeczka - Papryka słodka
1 łyżeczka - Sól
1 łyżeczka - Pieprz
Farsz
4 szt - Ogórek kiszony
150 g - Ser żółty
2 łyżki - Majonez
Panierka
1 szkl - Mąka
2 szkl - Płatki kukurydziane
3 szt - Jajka

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kotleciki z indyka pod pierzynką

Cechy dania:
  • Pikantne
  • Słone
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 6
  • Łatwe

Składniki

  • Przyprawy

  • Farsz

  • Panierka

Przygotowanie

Udostęnij

1. Fileta umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić tłuczkiem. Przyprawić wszystkimi wymieszanymi przyprawami z obu stron.

2. Każdy kotlet panierować kolejno w mące, jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych.

3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

4. Ogórki oraz ser żółty zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać majonez i wymieszać.

5. Usmażone kotlety przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać przez ok. 15 minut

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
9ce6f98623f63779b85f39ac
poprzednie
Pyszne ciasto marchewkowe
7f23a09e98c53540c4cdcf36
następne
Pyszna pasta kanapkowa z tuńczyka
9ce6f98623f63779b85f39ac
poprzednie
Pyszne ciasto marchewkowe
7f23a09e98c53540c4cdcf36
następne
Pyszna pasta kanapkowa z tuńczyka

Dodaj komentarz