0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
300 g - Makaron typu świderki
0.5 paczki - Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
1 szt - Brokuł
1 szt - Cebula
2 trójkąty - Serek topiony śmietankowy lub ziołowy almette
200 g - Ser mozarella starty
50 ml - Śmietanka 30%
250 ml - Mleko 1 szklanka

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Makaron z brokułami z sosem śmietanowo serowym

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuł myjemy, dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.

2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie szklimy na oleju. Dodajemy do niej różyczki ugotowanego brokuła, po czym smażymy przez 5 minut na małym ogniu.

3. Mleko wymieszać ze śmietanką i Fixem Knorr.

4. Gotowy sos wlać na patelnię, dodać serek topiony. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.

5. Na talerze nałożyć ugotowany makaron i obficie polać go daniem z patelni. Posypać startym serem i posiekaną natką pietruszki.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
509bc6e35db69ea785b672d3
poprzednie
Śniadaniowa sałatka z rzodkiewką
f0a7582e4db8de392cc9574e
następne
Tradycyjna zupa ogórkowa
509bc6e35db69ea785b672d3
poprzednie
Śniadaniowa sałatka z rzodkiewką
f0a7582e4db8de392cc9574e
następne
Tradycyjna zupa ogórkowa

Dodaj komentarz