0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Awokado
1 szt - Cebula
1 puszka - Tuńczyk w zalewie własnej
1 szt - Ogórek kiszony duży
2 szt - Jajka
kilkanaście sztuk - Krakersy
1 łyżeczka - Majonez
1 opakowanie - Kiełki rzodkiewki
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Lekka przekąska na krakersach

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Jaja gotujemy na twardo, awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny.

2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, jaja ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulkę oraz ogórka drobno kroimy w kosteczkę.

3. Wszystkie składniki ze sobą łączymy i mieszamy, doprawiamy do smaku. Pastę nakładamy na krakersy i ozdabiamy kiełkami rzodkiewki.

SMACZNEGO

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
8e6d53b48d2ae8bb0043e24b
poprzednie
Owocowa przekąska
1675186972266
następne
Zupa fasolowa w stylu Wege
8e6d53b48d2ae8bb0043e24b
poprzednie
Owocowa przekąska
1675186972266
następne
Zupa fasolowa w stylu Wege

Dodaj komentarz