0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1.5 szkl - Mąka pszenna
3 szt - Jajka
1 pełna szkl - Jogurt naturalny
2 łyżeczki - Proszek do pieczenia
1 szkl - Jagody czarne mogą być mrożone bądź 1 słoiczek jagód z zalewy
2 łyżki - Erytrytol bądź inny cukier
5 łyżek lub więcej - Olej rzepakowy do smażenia
szczypta - Sól

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Placki z jagodami

Cechy dania:
  • Słodkie
  • 20 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

Jajka oraz jogurt powinny być w temperaturze pokojowej!!

1. Do miski wbić jajka, dodać cukier oraz szczyptę soli. Całość zmiksować trzy minuty na wysokich obrotach. Wlać jogurt naturalny i zamieszać całość łyżką.

2. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ponownie zamieszać ciasto. Do ciasta wsypać jagody, te z zalewy odsączyć przez sitko. Ciasto wymieszać delikatnie łyżką.

3. Nagrzać dobrze patelnię, wlać łyżkę oleju. Ciasto nakładać łyżką, smażyć około 1 minuty z każdej ze stron.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1673975341747
poprzednie
Zupa meksykańska
65775787081dfbdfc17a38ef
następne
Grzanki pomidorowo cukiniowe
1673975341747
poprzednie
Zupa meksykańska
65775787081dfbdfc17a38ef
następne
Grzanki pomidorowo cukiniowe

Dodaj komentarz