0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
100 g - Ryż biały 1 torebka
1 szt - Tuńczyk w zalewie własnej
4 szt - Jajka
1 szt - Kukurydza konserwowa mała puszka 150 g
2 szt - Ogórki kiszone
2 szt - Ogórki konserwowe
15 cm - Por
pęczek - Szczypiorek
1 łyżka - Majonez
2 łyżki - Jogurt naturalny lub 3 wg uznania
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Ryż ugotować wg intrukcji  na opakowaniu i wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.

2.Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki kiszone, konserwowe pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać.

3. Por sparzyć wrzątkiem, następnie drobno pokroić.

4.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny oraz majonez, doprawić do smaku  i delikatnie wymieszać.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1685444831386
poprzednie
Czekoladowy tort z owocami
1686586784258
następne
Przekąska bananowo-truskawkowa
1685444831386
poprzednie
Czekoladowy tort z owocami
1686586784258
następne
Przekąska bananowo-truskawkowa

Dodaj komentarz